elenfres

Οι Γάλλοι καταναλώνουν το περισσότερο κρασί. Τί!!! Οχι;

Θα περίμενε κανείς η Γαλλία ή έστω η Ιταλία, παραδοσιακά χώρες με τις μεγαλύτερες παραγωγές κρασιού στον κόσμο να ήταν οι χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού.

Διαβάστε περισσότερα: Οι Γάλλοι καταναλώνουν το περισσότερο κρασί. Τί!!! Οχι;

Γαλλικό κρασί σε κουτάκι αναψυκτικού?

Μπορεί η ιδέα και μόνο να ακούγεται ιερόσυλη σε πολλούς, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν ότι το μέλλον της αγοράς κρασιού περνάει από τα... κουτάκια αναψυκτικού.

Διαβάστε περισσότερα: Γαλλικό κρασί σε κουτάκι αναψυκτικού?

Λευκαδίτικη Γη

Το FeelCook επισκέφτηκε το οινοποιείο της Λευκαδίτικης Γης και σας το παρουσιάζει μέσα από τα λόγια και τα κείμενα των ανθρώπων της.

Διαβάστε περισσότερα: Λευκαδίτικη Γη

Σπάνιες λευκές ελληνικές ποικιλίες

42284203.jpg

Συγκεντρώσαμε 30 δείγματα λευκών κρασιών, που προέρχονται από τις λιγότερο γνωστές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και επιλέξαμε τις 10, κατά τη γνώμη μας, καλύτερες ετικέτες.

Διαβάστε περισσότερα: Σπάνιες λευκές ελληνικές ποικιλίες

Τυρί και κρασί: Παιχνίδι γεύσεων

Κρασί και τυρί

 

 Είναι σήμερα γενικά αποδεκτό ότι ένα καλό κρασί μπορεί να αναδειχτεί άριστα συνοδεύοντάς το με ένα καλό τυρί. Αλλά και το ανάποδο ισχύει: Το κρασί σίγουρα φέρνει στη επιφάνεια, τονίζει και αποκαλύπτει γεύσεις των τυριών που αλλιώς δε θα τις αντιλαμβανόμασταν ίσως.

Διαβάστε περισσότερα: Τυρί και κρασί: Παιχνίδι γεύσεων

Γίνε... Σομελιέ

Σομελιέ

Το κρασί είναι συνδεδεμένο με την έννοια του μέτρου, την καλή σωματική και ψυχική κατάσταση, ενώ έρευνες το συνδέουν και με τη μακρο­ζωία. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι απλώς ένα ποτό ωφέλιμο για τον οργανισμό, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα είδη του κρασιού, να αποκωδικοποιείτε τις ετικέτες του, να το σερβίρετε στην κατάλληλη θερμοκρασία και στο σωστό ποτήρι και να το συνοδεύετε με το ιδανικό γεύμα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Γίνε... Σομελιέ

Ξινόμαυρο: Ο απόλυτος γευστικός έρωτας

Ξινομαυρο

 Ενα από τα καμάρια του ελληνικού αμπελώνα, το βαθύ πορφυρό Ξινόμαυρο, κερδίζει χάρη στη γεύση και τον ατίθασο χαρακτήρα του. Η ονομασία της ποικιλίας "Ξινόμαυρο" παραπέμπει στο νεαρό κρασί, που είναι στυφό και ατίθασο, αλλά ο χρόνος το μαλακώνει και του χαρίζει μοναδική πολυπλοκότητα και γοητευτικό μπουκέτο αρωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Ξινόμαυρο: Ο απόλυτος γευστικός έρωτας

Chateau Petrus Το Merlot των 5000 ευρώ


Ο ενθουσιασμός μου, στην πρώτη μου επίσκεψη στο Chateau Petrus, θυμίζει το καρδιοχτύπι μου στο πρώτο ραντεβού. Όχι απλός θα δοκίμαζα το πανάκριβο και φυσικά άπιαστο για μένα Petrus, αλλά αυτό θα γινόταν μέσα στο ίδιο του το σπίτι! Φτάνοντας στο κτήμα, όμως, η πρώτη εντύπωση ήταν μάλλον απογοητευτική. Αν και περίμενα να δω έναν υπέροχο πύργο, όπως εκείνους των περισσοτέρων Γαλλικών Chateaux αντίκρισα μια απλή αγροικία. Λιτό και το εσωτερικό της: η “φτωχική” αίθουσα υποδοχής με ένα μοναστηριακό τραπέζι και δύο, όλες κι όλες καρέκλες, οι παραδοσιακές τσιμεντένιες δεξαμενές. Διαβάστε περισσότερα: Chateau Petrus Το Merlot των 5000 ευρώ

Το Κρασί

κοκκινο κρασι,red,wine,red wine

Κόκκινο κρασί

Το κρασί (επίσης οίνος) είναι ένα αλκοολούχο ποτό προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους (μούστος). Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Το Κρασί

Φτιάξε το δικό σου κελάρι

φτιαξτε το δικο σας κελαρι

Ας δούμε λοιπόν μαζί πως μπορεί κάθε οινόφιλος να φτιάξει το δικό του οινικό «ορμητήριο», όπου  κι αν μένει. 

Διαβάστε περισσότερα: Φτιάξε το δικό σου κελάρι