Κοινά λάθη που κάνουμε μετά το φαγητό και πώς να τα αποφύγουμε

Το φαγητό είναι μια ευχάριστη εμπειρία για πολλούς, είτε αποτελεί απόλαυση είτε αναγκαία ανάγκη. Ωστόσο, οι συνήθειες που ακολουθούμε αμέσως μετά το γεύμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και την αποτελεσματικότητα της πέψης μας. Εδώ είναι οι συνήθεις «παγίδες» που καλό είναι να αποφύγεις αμέσως μετά το φαγητό για να διατηρήσεις την υγεία σου σε καλή κατάσταση.

"Διαβάστε περισσότερα"

Σεπτέμβριος: Η φυσική έναρξη μιας νέας σεζόν – Τα φρούτα που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής. Όπως και ο Ιανουάριος, αντιπροσωπεύει μια περίοδο αλλαγής και ανανέωσης, γεμάτη νέες προκλήσεις και στόχους. Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου φέρνει μαζί του έναν θησαυρό από φρέσκα φρούτα που όχι μόνο ικανοποιούν τις γευστικές μας επιθυμίες, αλλά επίσης ενισχύουν την υγεία μας και προετοιμάζουν το σώμα μας για τον επερχόμενο χειμώνα.

"Διαβάστε περισσότερα"

Λίγα λόγια για το ρόδι

Το ρόδι είναι ένα στρογγυλό φρούτο με μέγεθος ενός μεγάλου πορτοκαλιού με παχιά φλούδα που περικλείει ζουμερούς, ανοιχτού ροζ ή βαθύ κόκκινους σπόρους, που κρατούνται στη θέση τους από μια πικρή μεμβράνη.

"Διαβάστε περισσότερα"

Τηγανητές πιπεριές και μελιτζάνες με σάλτσα. Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

Η συνταγή είναι μια κλασική και νόστιμη καλοκαιρινή επιλογή! Εδώ υπάρχει μια βασική συνταγή για τηγανητές πιπεριές και μελιτζάνες με σάλτσα: Υλικά: Για τις τηγανητές πιπεριές και μελιτζάνες: 2-3 μεγάλες πράσινες πιπεριές 2 μεσαίες μελιτζάνες Αλεύρι για το πασπάλισμα Αλάτι Φρέσκο μαύρο πιπέρι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Για τη σάλτσα: 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κονσέρβα ντομάτες (πελτέ ή κομμένες) 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι Ελαιόλαδο Φρέσκο βασιλικό ή άλλα αρωματικά βότανα (προαιρετικά) Εκτέλεση: Ξεκινήστε με τις μελιτζάνες. Αφαιρέστε το κορμό και κόψτε τις…

"Διαβάστε περισσότερα"